Michael Rada

Zpátky z Marsu, jdeme volit

8. 09. 2016 7:00:07
Zatímco se v tuzemsku dohadujeme, proč z Plzně do Prahy musíme jet i čtyři hodiny, když ministr Ťok slíbil, že práce půjdou lépe a rychleji, skončila na Havaji minulý víkend úspěšně roční expedice na Mars. Že jste o ní neslyšeli?

To bude asi tím, že je Mars, ale vlastně i Havaj, moc daleko.

video //www.youtube.com/embed/lnuJxrgADuI

Jednalo se o další z pokusů simulovat na Zemi pocit odloučení a samoty a samozásobení, s tím, že podobně by mělo být i na MARSU. Více informací je pak možné získat přímo za zdrojových stránkách Havajské univerzity.

Důvodem není unikátnost projektu, jak píši výše, podobné se již uskutečnili na více místech, ale shoda s tím, co se děje u nás, protože přesídlení na MARS má v plánu každá z tuzemských politických stran a každý z politiků, chystajících se do komunálních voleb.

Podívám-li se na tyto volby pohledem člověka, který hledá oblasti plýtvání a vzniku odpadu, aby je eliminoval, pak totiž musím konstatovat, že Politické volby, a je zcela jedno jaké úrovně, jsou jedním z nejnabubřelejších způsobů plýtvání a to nejen prostředky, jaké mám možnost zažívat.

Podívejte se, kolik se zbytečně vytiskne papíru, nejenom na volební lístky, ale i na plakáty, plakátky, letáky a další "dez-informační zdroje"

Kolik času zabírají proslovy o ničem, plné slibů, které se dobře poslouchají, ale zůstanou na úrovni slibů a to minimálně do dalších voleb.

Podívejte se, kolik prostoru začali zabírat billboardy a transparenty s hlavami "moudrých" které si před volbami přestávají barvit vlasy, aby vynikla šeď, jež by se měla rovnat moudrosti.

A kolik prostředků, které nikdy nevydělali, dokáží v předvolebních kampaních všichni vysát ze státního rozpočtu jen, aby byli krátce před volbami vidět, aby (budou-li pro n úspěšné) svým voličům zase zmizeli z očí. Samozřejmě poté, kdy část peněz odteče do jejich vlastních kapes.

Když pro "jednou politika" úspěšné nebudou, pak se může stát, že (neví-li toho dost na druhé) bude se nucen živit prací. Je zajímavé pozorovat, jak se pak snaží dostat zpět do politiky, aby nemusel, či nemusela trávit čas s plebejci, mezi něž přeci nepatří.

K napsání tohoto článku mne přivedla i otázka, která mi běžela hlavou, když jsem se díval na řadu plakátů se slovem ANO. Proč "komunální"? První část KOMU, tu chápu, ta symbolizuje natažené ručičky čekající na "zaslouženou odměnu" za podporu toho, či onoho plánu, či projektu, ale zbytek NÁLNÍ mi nešel do hlavy, než jsem si uvědomil, že jak je v době zkracování a zkratek běžné, i zde schází písmenko. Aby ne, když je na každém druhém plakátu vytištěno VELKÝM fontem.

Je to písmeno "A" a tím se dostávám k rozumnému vysvětlení druhé části slova. Správně totiž jako celek vyjadřuje výraz ANÁLNÍ. Tedy popisující oblíbenou zkratku mnoha politiků a vedoucích pracovníků k místům ještě POLITIČTĚJŠÍM a VEDOUCTĚJŠÍM.

V kontextu toho všeho se mi ani nechce zakončovat připraveným příspěvkem o muži, který nejen ve své zemi, roubuje na jeden strom více druhů stromovin a plodů. Pokud si dobře vzpomínám, učili jsme se o jednom podobném, tehdy žijícím ve státě nesoucím zkratku CCCP. Tam však cíl byl odlišný.

Na videu níže, pan profesor zmiňuje mnoho krásných myšlenek a jednou z nich je skutečnost, že na rozdíl od prvních prací, zohledňuje dnes budoucnost celého stromu a všechna vegetační období, tak aby tento žil, plodil a nosil krásu po co nejdelší období.

Jeden strom tak sdílí osud desítek jiných a to je právě to, co v politice chybí.

video //www.youtube.com/embed/ik3l4U_17bI

V ní totiž všechny větve a je jedno jmenují-li se ODS, ANO, KSČ, či vím já jak ještě, dávno zapomněly na skutečnost, že rostou na kmeni zvaném stát, a chtějí si urvat všechny živiny jen pro sebe a je jim jedno, že zbytek umírá.

Dokud se toto nezmění, nebude politiky ničím jiným, než plýtváním, a plevelem, který by bylo lepší vymýtit.

Dobru ukázkou podobného parazitujícího soužití, může být život předsedy odborových svazů, který jak říká „je z rodiny, která poslouchala Svobodnou evropu“. Možná i proto se rozhodl hned při první příležitosti, že na práci už nesáhne a bude se živit jen prací a penězi druhých.

P.S. kdyby jste měl někdo chuť ocenit mou práci a činnost pěti minutami svého času, můžete mne a mou společnost nominovat v soutěži TOP ODPOVĚDNÝ LEADER 2016 a TOP OPDOVĚDNÁ FIRMA 2016. Děkuji

Autor: Michael Rada | karma: 0.00 | přečteno: 34 ×
Poslední články autora