Michael Rada

Namalujte život. Živte obrazy.

1. 09. 2016 7:00:07
Vždy, když začínám psát nový příspěvek, mám již hrubou představu, o čem bude. To není problém. Problémem většinou bývá s tím, jak jej uvést. Tento je mimo jiné o zakázané technice, tak nevím, zda-li to uvést, či nikoli.

Co myslíte Vy?

V každém případě bych nerad, aby mne někdo napadl za to, že perex není předvojem článku a proto začnu hned onou zakázanou technologií, kterou si navíc můžete udělat doma.

Budete-li tedy chtít namísto plísně a hub doma pěstovat krásu, jako je na obrázku níže, budete potřebovat:

  • Mech
  • Bílý jogurt
  • Kukuřičný sirup
  • Nádobu
  • Mixér
  • Štětec

Je to skutečně tak, víc nepotřebujete. Základní položky totiž spolu smícháte, poté, co z mechu odstraníte co nejvíce půdy a opatrně je spolu s trochou vody promixujete, ne moc. Bílkoviny z jogurtu dodají potřebné počáteční živiny pro rychlejší uchycení a růst, Kukuřičný sirup zase vaznost, aby se se směsí dalo malovat a je to.

Poslední co potřebujete je jen vlastní fantazie a místo, kam tuto promítnete.

Kde je ona nelegálnost?

V tom, že vlastně tvoříte grafity. Co na tom, že jsou živé a dokáží dokonce i čistit vzduch. To zákon, ani zákonodárce nezajímá, proto doporučuji tvořit tam, kde je to legální. Bude-li dané místo na slunci a dešti o to lépe, nebudete totiž muset rosit a Vaše dílo bude stále zelené.

Celý návod je pak schován pod linkem v této větě

Další dnešní příspěvky nebudou o malování, ale o možnostech a nápadech, které dokáží obohacovat prostor a to bez toho, aby si vynucovali obdiv svou mohutností, či cenou, za kterou je bylo možno vybudovat.

V první řadě bych Vás rád odkázal na článek, ukazují 12 nápadů, městského designu (URBAN DESIGN). Téměř všechny jsou nejen čerstvé, ale i nabízí více než jen jednu funkci.

Souhlasím s nadpisem originálního článku, který říká, že tyto nápady by měly být součástí každého města.

Když však vyjdeme za město, do přírody, často namísto ní, dostaneme ránu přes nos - zápachem výfukových plynů, či spaloven nejrůznějších typů, ale i přes oči - necitelně umístěnými stavbami "krajinné architektury", které s krajinou nemají nic co do činění, kromě toho, že na ní parazitují.

Trochu jinak k tomuto tématu přistoupili tvůrci následujících dvou projektů

Prvním jsou "útulky" v Kalifornské poušti. Tyto umožňují přečkat nepřízeň počasí, či si jen odpočinout a to bez toho, abych k nim musel přivézt tisíce tun betonu.

Druhým je pak "malý velký" dům nazvaný KEVA. Tento dům vybudovala učitelka jógy a cestovatelka a ukazuje, že člověk dokáže zrealizovat sny i bez milionů na účtu. Jen se nesmí bát si ušpinit ruce.

Věřím, že se Vám dnešní příspěvek líbil a doufám, že mi zůstanete věrni i po opuštění blogovací platformy iDNES, která mi zablokovala před více než týdnem možnost publikace příspěvků na hlavní stránce, kde za téměř dva roky můj blok generoval přes 278.000 přečtení.

V současné době hledám platformu novou a věřím, že tam nebudou mé názory blokovány zájmy politickými, ani osobními, v případě, že se tyto budou dotýkat citlivých témat, tak, jak to činím s denní pravidelností.

P.S. I na tuzemském internetu se objevují těsně po skončení Olympiády v Riu informace o tom, že Medaile pro příští olympiádu v Tokiu budou vyrobeny z odpadu. Je to nepravda. Budou vyrobeny ze stejných drahých kovů, jako ty předchozí, jen jejich zdroj bude pocházet z toho, co již bylo vytěženo a nebude třeba dále těžit a ničit Zemi.

Autor: Michael Rada | karma: 0.00 | přečteno: 27 ×
Poslední články autora