Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Novoroční projev rezidenta republiky

Vážení spolurezidenti, dovoluji si Vás touto cestou oslovit, a využít tak skutečnosti, že dle mezinárodních průzkumů je rychlost našeho internetu jedna z nejvyšších na světě. Televize a rádio, užívané pro sdílení prezidenty

jsou prý již pasé, stejně jako jejich vysílání první den nového roku.

Rozhodl jsem se Vás neoslovovat výrazy spoluobčané, ani soudruzi a soudružky, jak tomu bylo v minulosti, ale výrazem rezidenti, který jak vyjadřuje encyklopedie WIKIPEDIA říká:

Rezident může být :

Každého z nás je totiž možné zařadit do některé z kolonek umístěných výše.

Do té první jsme zařazeni všichni a s ohledem na plánované kroky dalšího prezidenta, budeme již odmalička vybaveni nejen rodným listem, ale i účtenkovým albem, v němž namísto fotografií zachycujících náš vývoj a rozvoj od okamžiku prenatálního až po posmortální, budeme si evidovat výdaje, které budeme muset předkládat při nechtěných návštěvách mužů v dlouhých kabátech.

Toho druhého zažila většina populace a ta další do ní pravděpodobně brzy spadne. Je to hlavně proto, že jsme zemí, jejíž politická scéna potřebuje pro své působení velkého, či ještě většího bratra, který rád schová pod svou vlajku ta malá lokální pochybení.

Ta třetí je hojně využívána mnohými, pro které tuzemské bankovní domy mají moc tenké zdi a zacházení s finančními přebytky okázale ukazují na popelnicích odstavených před svým sídlem. Tito rezidenti se jistě považují za členy sboru majícího za úkol ukázat, že naše země ještě existuje a svá shrbená záda mlčícího davu nabízí dalšímu z dobrodinců na sekání jeho špalků.

Čtvrtí a Pátí měli patřit minulosti, ale místo toho patří spíše budoucnosti. Již není třeba schovávat svou rezidentnost čtvrtého, či dokonce pátého stupně. Byly a jsou znakem nadřazenosti. Jen na krátké časové období i znakem hanby, než se opět stala ukázkou ignorance vůči těm, kdož tímto stadiem vývoje neprošli.

Vážení spolurezidenti, myslím, že je na čase přestat chtít být pouze součástí mlčícího davu umístěného v ohradě s ohradníky z hor vprostřed kontinentu nesoucího název EvropaTato nese jméno Fénické princezny unesené bohem Diem poté, co vzal na sebe podobu bílého vola.

Nevím sice, jakou barvu kůže měl pastýř, ale vím jistě, že tradiční bílý šat zaměnil za rudý, vyjadřující více symbol, který uctívá a kterým vládne, tedy oheň a s ním i krev, která z cizího neteče.

Přeji Vám, stejně jako i sám sobě, abychom již v příštím roce začali dokazovat všem, že nejsme národem bílého skotu, ani pouhými těly bez hlav, sloužícími k vykonávání jednoduchých manuálních činností, za které máme nárok na kus nekvalitního žvance, jenž je k dostání v super a hypermarketech připomínajících často dobytčí žleby.

Jsme národem, který dokázal světu dát více než jen výrazy TUNEL, PREZITENTSKÁ VIROZA, či LEVNÁ PRACOVNÍ SÍLA. 

Jsme národem, v němž se zrodilo v hlavách spisovatelů slovo ROBOT. Zemí, kde se zrodily kontaktní čočky v rukách profesora Wichterleho, či hromosvod. Češi toho světu již dali mnohem více, jen o tom často sami ani neví.

Zatím jsme všichni rezidenty a já věřím, že to není vše, čím bychom měli býti.

Jen si to musíme uvědomit a začít se podle toho chovat.

Inspirovat se můžete nechat prací muže, který dokázal beze slov říci co pro něj jeho vlast znamená a doporučuji vydržet od začátku až do konce, jako to dělám čím dál častěji já sám.

Autor: Michael Rada | čtvrtek 31.12.2015 7:00 | karma článku: 8,48 | přečteno: 416x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik