V soumraku lidstva, povinná migrace

7. 12. 2015 7:00:07
V několika minulých příspěvcích jsem zmínil několikrát knihu V SOUMRAKU LIDSTVA, napsanou panem Tomášem Hrubým a vydanou v roce 1924. Tato kniha mne zaráží přesností svých predikcí. Nepředpověděla sice Krtečka, ale ....

předpověděla atomovou energii i atomovou bombu a to vše 9 let před prvními vědci, kterým se tyto objevy přičítají.

Nevím, čím to je, ale i přes moji lásku ke knihám a sci-fi, mi až do letošního listopadu tato kniha unikala a to i přesto, že byla celou dobu tak blízko, v knihovně mého dědečka, s nímž jsem v rozhovorech o knihách strávil tolik času, a který mi byl učitelem lásky ke slovům.

Lásku, kterou jsem rozvíjel i přes svůj handicap, kterým je zadrhávání, a naučil se mluvit k lidem. Nejen k jednotlivcům, ale skupinám, desítkám a stovkám a rád bych promluvil k milionům a důvod?

Myslím, že mám co říct.

Stejně tak měl co říci pan Hrubý a věřím, že kdyby v době v níž mu jeho kniha vyšla, existoval internet, stal by se blogerem, či na rozdíl ode mne, i úspěšným spisovatelem. Na základě jeho knih by mohl být natočen trhák který by pokořil návštěvnost v jedné a cenzuru v další zemi

Zatímco v první části textu věnovaného tomuto dílu zmiňuji myšlenky hovořící mimo jiné o

  • větrných elektrárnách a problémech s jejich účinností
  • Přílivových elektrárnách
  • Solárních elektrárnách a projektu jejich výstavby na Sahaře
  • Elektro - vozidlech i letadlech
  • Vlivu čínského kapitálu v Čechách a Evropě
  • Spojené Evropě, ve finále diverzifikované na tři části - Slovanskou, Severskou a Jižní
  • Uhelném a ropném lobby
  • Průmyslové špionáži
  • Politických vraždách
  • Hromadné migraci
  • Nedostatku konvenčních zdrojů včetně uhlí
  • Špatné výhřevnosti v poměru k objemu vyrobené energie
  • Mobilních telefonech

dnes bych se rád věnoval dalším fenoménům

Prvním z nich jsou veřejné informační LED tabule přinášející chodcům, řidičům i letcům aktuální zprávy ze světa a to prostřednictvím červených žárovek v rastru (tedy dnešní LED). Tyto tabule jsou přímo napojeny na informační zdroje.

Druhým pak skutečnost, že namísto automobilů se počítalo s rozšířením osobních letadel, jenž jsou mimo jiné nazývány HEKATAMI a mají velikost od osobních, až po celé letecké pevnosti. Letadla jsou elektrická a vybavena zařízením pro kolmý i standardní start a přistání. Navíc osobní letouny pro několik osob je možno snadno manipulovat ručně, protože jsou vyrobeny z lehkých a ultralehkých slitin.

V neposlední řadě je to však atomová energie a to jak ve formě pomáhající lidstvu překonat nedostatek energetických zdrojů, tak i ve formě ničivé, eliminující celé ostrovy, města a oblasti.

Právě poslední zmíněná oblast mi nedala spát. Bylo nutné, abych se podíval na internetu a našel si informace o historii výzkumu a aplikace atomové energie.

Informace mne překvapily a to mimo jiné i proto, že popisované skutečnosti, byly připsány až v roce 1932 panu Jamesi Chadwickovi, jenž „objevil“ NEUTRON. Ve stejném roce pak pánové Cocroft a Walton dosáhli přeměny na nukleární úrovni. V roce 1934 (tedy 10 let po vydání knihy) dokázali Irene Curie a Frederic Joilot vyrobit první "umělý" radionulkleoid.

Až v roce 1939 byla pak kalkulována uvolněná energie na 200 milionů electron woltů, což byl údaj následně potvrzený ve stejném roce dalším vědcem.

Další pokračování, které mimo jiné skončilo ukázkou moci ve městech HIROSHIMA a NAGASAKI, je věřím, všem čtenářům známé, stejně jako skutečnost, že reálné využití atomové energie ve prospěch lidstva, tedy pro výrobu elektrické energie přišlo až v šedesátých letech minulého století, tedy téměř 40 let po předpovědi dané v knize.

Ať již byl pan profesor Tomáš Hrubý cestovatelem v čase, či nikoli, je jeho trilogie fascinující a to jak v přesnosti popisu technologií, či v predikci vývoje (kterého jsme se ještě naštěstí nedobrali), ale směřujeme k němu.

Bude-li pak mezi čtenáři nějaký přímý příbuzný, či odborník na dílo pana Hrubého, prosím zda-li by mne mohl kontaktovat, protože bych se o autorovi tohoto díla rád dozvěděl více. Ukázalo se totiž, že onen středoškolský profesor dokázal předpovědět realitu mnohem přesněji, než mnozí dnešní ANALYTICI podporovaní výkonnými počítači naplněnými algoritmy, které nám jsou (v mnoha případech) prd platné.

Autor: Michael Rada | pondělí 7.12.2015 7:00 | karma článku: 17.38 | přečteno: 653x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 4 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 9.26 | Přečteno: 162 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 342 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.66 | Přečteno: 238 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.77 | Přečteno: 658 | Diskuse
Počet článků 734 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 413

Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...