Vzpomínáte na Krtečka

16. 03. 2015 7:00:07
V listopadu loňského roku se rozhodl pan prezident podpořit prodej českého národního hrdiny do Číny. Prodávala ho vnučka autora, který ze škůdce každého zahrádkáře, udělal miláčka všech dětí a mnoha dospělých. Způsob jakým to bylo učiněno byl však ukázkou české malosti a to včetně té prezidentské.

Sám jsem to nevydržel a dovolil si celou záležitost okomentovat poté, co paní Kateřina Milerová dala rozhovor v televizní internetové stanici. Odkaz na původní článek, který vyšel 16.11.2014, je zde.

Dnes po téměř 4 měsících jsem se rozhodl k tématu vrátit a zjistit, zda-li předpovědi které jsem v článku nastínil, změní se na realitu.

Jednou z prvních věcí, které paní Milerová vyzdvihovala, byl přístup Čínských politiků na nejvyšší úrovni, kteří zabrání poškozování autorských práv.

V obchodu s asijskými zeměmi se trochu po 15 letech praxe rozvoje aktivní spolupráce v různých oborech, tak trochu vyznám a proto mne napadlo se po těch téměř 4 měsících podívat na největší čínský a jeden z největších B2B firemních portálů světa nesoucí název ALIBABA. Jen tak pro zajímavost dodávám, že zakladatel portálu patří mezi nejbohatší lidi světa.

Do vyhledávače jsem zadal výraz LITTLE MOLE (takto je krteček v zahraničí označován) a ačkoli nevím se kterou firmou byl nakonec obchod uzavřen, vyjelo jich na mne více a spolu s nimi ještě jedno překvapení, ale k tomu až za chvíli.

Jsem si téměř jist, že tyto firmy dělají jen legálně a "ne pro peníze, ale z lásky k práci" a proto jistě paní Milerová má svému dědečkovi co vyprávět, když s ním rozmlouvá. A oba prezidenty, jak toho Českého, tak ten Čínského jistě hřeje u srdce, jak dobrou práci odvedli.

O několik odstavců výše jsem zmínil jedno překvapení, zde tedy je.

Na serveru ALIBABA se mezi dalšími odkazy objevilo i české jméno, konkrétně pak jméno tuzemské společnosti, která výrobky s krtečkem prodává i v Čechách. Jedná se o firmu BINO EUROPE k.s. , trochu mne to zaskočilo, protože o jejím vztahu s krtečkem paní Milerová nic nezmiňovala. Že by náhoda? Nevím.

Jen tak ze zvyku jsem pojem krteček (6) a Little Mole (154) zadal i na aukční server www.ebay.com , který stejně jako zmíněný ALIBABA není úspěšný v ochraně autorských práv, či nedej bože, práv kupujících. Číslo v závorce ukazuje počet nalezených odkazů.

Zatímco ALIBABA je platformou, kde lze dobře podvádět ve firemním prostředí, je EBAY využívána k podvodům na koncové zákazníky. Mnoho prodávajících je na obou serverech shodných, ale to je možné zjistit až po poměrně intenzivní detektivní činnosti, kterou do tohoto článku vkládat nebudu.

Na závěr jen malá poznámka pod čarou.

Zajímalo by mne jaký ve skutečnosti měla politická medializace dopad na ekonomiku společnosti paní Milerové. Nevěřím totiž, že jí přinesla něco dobrého a čekám, že se český hrdina dětských srdcí co nejdříve objeví po boku KUNG-FU pandy (které mimochodem, celá patří do USA) a v Asii jsou jen kreslíři, kteří mají ostřejší tužky a chuť vydělat si alespoň na jídlo, aby přežili další směnu.

P.S. Několik dní po napsání článku se objevila v tisku zpráva o rozhodnutí ústavního soudu kterým se zakazuje mimo jiné právě společnosti BINO EUROPE prodávat hračky a výrobky s Krtečkem, Tato zpráva stojí za přečteni.

Autor: Michael Rada | pondělí 16.3.2015 7:00 | karma článku: 7.78 | přečteno: 283x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 40 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 62 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.92 | Přečteno: 810 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 32.80 | Přečteno: 3074 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.79 | Přečteno: 326 | Diskuse
Počet článků 734 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 413

Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...