Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pokračování - Follow Up

Čeština je krásný a bohatý jazyk, s jehož gramatikou se potýkám již dlouhé roky. V posledních letech však stále častěji narážím na problém absence adekvátních výrazů pro překlad některých anglických, či německých výrazů. Jedním ze slovních spojení je FOLLOW UP, jehož český překlad jsem použil v názvu, ale nepovažuji ho za adekvátní.

Právě FOLLOW UP, podle mne schází u mnoha zpráv, které se objevují na internetu. Protože bych rád tomuto předešel u článků svých, pokusím se o vlastní follow up.

FOLLOW UP je však více než jen pouhé pokračování, jedná se totiž o pokračování v tématu, jeho sledování po celou dobu jeho trvání. Nejlépe bych ho přirovnal k tvorbě např. časosběrných dokumentů. Jednou z nejlepších, ne-li nejlepším českým FOLLOW-UP expertem je dle mého názoru Paní Režisérka Helena Třeštíková. Její dokumenty o životě jsou často dech beroucím dramatem života samotného a naprosto vždy si zaslouží hlubší zamyšlení.

I přesto, že je internet tím nejlepším nástrojem, je velmi zvláštní, jak málo témat a článků je skutečně dále sledováno. Většinou se téma nadhodí, zpracuje, vyvolá diskuzi a .....

zmizí ze světa zavaleno dalšími tématy

Je to obrovská škoda, protože témata jsou často cílená a schopnost udržet je v povědomí, by mohla napomoci skutečné změně. Protože bych nerad, aby zapadla témata kterým se věnuji sám, budu se muset do doby skutečně silného FOLLOW-UP nástroje, který čeká na své vyvinutí, na sledování zaměřit sám.

Předtím, než to udělám ještě otázka. Víte, že existuje archív internetových stránek? Podívejte se ve stroji času na ty své. https://archive.org/web/. Kdyby to věděli politici možná by tak často neměnili ani své kabáty, ani svá prohlášení.

A nyní k tématům, o kterých jsem již psal a k nimž se postupně vracejí - většinou bez dalších souvislostí, další media.

Prvním tématem, ke kterému bych se rád vrátil, je návrh Německa, aby i cizí profesní řidiči byť jen projíždějící přes území Německa, měli nárok na minimální mzdu platnou dle Německých zákonů. Zatímco stovky majitelů dopravních a spedičních firem se brání, desetitisíce řidičů by tuto změnu uvítalo, protože poprvé by dostali za svou práci to, co si skutečně zaslouží a ne jen almužnu, díky které nejen že se snaží jezdit bez povinných přestávek, ale i porušují předpisy, které s jejich činností souvisí. Snaha o vyšší výdělek však v tomto případě zabíjí a to nejenom řidiče, ale i další příslušníky silničního provozu.

Zde je můj originální článek a proti němu follow up aktuální.

Druhým tématem je stále se rozrůstající objem průmyslové a logistické zástavby na zelených loukách. Jedná se o nevratný proces zabírání půdy, probíhající nejen za přitakávání naší politické elity, ale i všech, kdo z podobných rozhodnutí mají osobní prospěch. Developeři se dokonce sami oceňují v soutěžích o největší zastavěnou plochu, politici zase v tom, kdo do země, kraje či města přivedl většího investora, jehož sliby na zaměstnávání tuzemských nezaměstnaných často rozplynou se v kouř a dým.

A i přesto, že se situace táhne již dlouhá léta, každá z nových vlád, jede po stejných kolejí a opět nechává pustošit zemi kdys medem a srdím oplývající. 

Je až paradoxní, když pak slyšíte, že vláda už nemá půdu na výměnu pro restituenty a místo toho budou nadále pozemky odkupovány za mizivý peníz proto, aby se krátce po odkupu našel dobře napojený spekulant, navázaný na ty, kdo peníze budou vyplácet, který s tisíci a více násobným ziskem každý metr takto získané půdy prodá. Stačí se podívat jen na našeho ministra financí, jenž vlastní třetinu orné půdy našeho státu. Pan Bolek Polívka měl alespoň tu hrdost, že vyhlásil na svém území Valašské království, jež sice zhynulo na úbytě ekonomické gramotnosti vládce, ale bylo zde a jistě nebude zapomenuto ani historiky samotnými.

Zde je můj originální článek a proti němu follow up aktuální.

Třetím a dnes předposledním tématem je Česká pošta. Tento státní podnik, ať již nese za svým jménem jakoukoli koncovku, je pokladnicí beze dna. Stát a každý jeho občan do kasičky státní pošty hází další a další prostředky a ty mizí rychleji, než se dostanete k okénku poštovní přepážky. Zřizovatel se pokouší situaci řešit jen a pouze výměnou managementu. Jeden trafikant střídá druhého a každý si "ze své trafiky" zajistí i za krátkou dobu působení příjem, jenž si jako každý válečný veterán zaslouží a tak se nakupují další auta, sklady, služby, budovy a spousta dalších nepotřebných nutností, aby se na konci zjistilo, že se situace nejen nezměnila, ale ještě se i zhoršila.

A tak na poslední špatnou změnu reaguje zřizovatel a Hlavní Hlava pan Ministr Chovanec, krokem stejným jako jeho předchůdci, své chyby promítne do zvýšených cen poštovních služeb.

Zde je můj originální článek a proti němu follow up aktuální.

Poslední téma bude ekonomické, a protože se k němu odkazuji v mnoha různých článcích, nepřikládám odkaz na každý z nich. Jen poukazuji na skutečnost, že ministr financí - člověk jenž sám sebe nazval Nejchudším z občanů, svými činy svou chudobu neustále a úspěšně rozšiřuje a tu státní do svého plánu mimoděk zahrnuje. Zde několik titulků:

I když nakonec vypadá, že některé z výše uvedených akcí dopadnou jinak (například tu poslední má realizovat státní podnik), mají firmy ministra financí v tomto roce velmi úspěšné období. Mám obavu, že i v pozici prezidenta, na kterou se již dnes zatím nekorunovaný vládce České republiky chystá, bude i nadále tento trend pokračovat a to bez ohledu na následky pro občany, kteří ještě nejsou poddanými, omlouvám se podřízenými, nejchudšího z občanů.

 

 

Autor: Michael Rada | čtvrtek 25.12.2014 7:00 | karma článku: 14,37 | přečteno: 2391x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik