Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J65a32n 65R83á74ž

11. 8. 2016 15:06

Před "sameťákem" většinou soud neuznal smlouvu o půjčce, kterou uzavřel jen jeden z manželů a druhý manžel neprojevil souhlas se závazkem nedílného spoluručení, který z této smlouvy pro oba manželé vyplývá..

Považuji za obrovskou chybu systému, když se zavedla praxe, že jeden z manželů je jakýmsi jednatelem za oba a má tedy automatické zplnomocnění uzavírat závazky zatěžující spoluvlastnictví obou a uzavřením smlouvy jen jedním z partnerů, automaticky vzniká ručení druhému partnerovi v případě neplnění tohoto závazku.

Opravdu považují za naprosto nezdravou praxi v rozhodování soudů, že uznávají automaticky ručení druhého manžela za závazek uzavřený jedním s manželů a při tom se evidentně jedná o smluvní ujednání, se kterým by ten ručící partner nikdy nesouhlasil.

Podle mne by mohla být smlouva, která v důsledku může zatížit negativně bezpodílové spoluvlastnictví manželů, prohlášena za neplatnou, není,-li na ni podpis onou manželů. Taková byla praxe před "sameťákem".

1 0
možnosti
MR

DObrý den pane Ráž, děkuji Vám za zajímavý příspěvek. Stav před rokem 1989 jsem neznal, ale souhlasím, že byl logický a to na rozdíl od stavu dnešního.

Opět se potvrzuje, že snaha o předstírání činnosti plodi nesmysly z nichž se stává neřád zneužívaný těmi jimž jsou peníze vším a lidé jen nutným zlem a odpadem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik