Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V něčem pravdu máte, ale v něčem se mýlíte. Problém není v tom, jak lidé nakládají se svým majetkem, nebo když hledají možnost jak vydělat, protože to jsou nenásilné aktivity, které jsou založené na dobrovolných aktivitách lidí. Například spekulanti, jsou lidé, kteří vyhledávají cenové nesrovnalosti na trhu a svou činností je vyrovnávají. Viz. odkaz: http://www.mises.cz/clanky/labyrint-mytu-xi-spekulant-661.aspx

Problém je v tom, že z podnikání, které by mělo být motorem prosperity a bohatství celé společnosti, se díky legislativě stává privilegovaná činnost jen pro úzkou skupinu lidí, která má prostředky na zaplacení všech požadavků legislativců. Formálně existuje možnost svobodně podnikat, ale ve skutečnosti tomu tak není. Pak nastávají takové paradoxy, že čistit a prát textil a oděvy jen tak bez vzdělání a praxe nesmíte, ale vyrábět je už klidně ano.

0 0
možnosti
MR

Dobrý den pane Kšír, děkuji Vám za komentář. Legislativní nesrovnalosti jsou jednou z otěží politokracie a i přes jejich absurditu, zůstávají zachovány. Přesto si myslím, že na případné podnikatele, nečeká hlavní problém v registraci podnikání, ale ve skrytých paragrafech a definicích zákonů a norem a finančně ekonomických aspektech, které moho, i přes jejich úspěch, znovu a zbnovu jejich podnikání srážet k zemi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik