Countdown. Dva.

14. 09. 2016 7:00:07
Včera jsem zvěřejnil nejčtenější článek za dvouletou existenci mého blogu. Zajímavé je, že vyšel již 1.11.2014, tedy v začátcích mého blogu a myslím, že i obrovská dosažená čtennost a bohatá diskuze vedli k rozhodnutí psát denně.

Druhý článek, na který se podíváme, byl publikován poměrně nedávno, vzbudil však podobný ohlas, i když zdaleka nedosáhl na státníkovu čtennost.

Jmenuje se

Jak se stát insolvečním milionářem aneb legální lichva

21. 07. 2016 7:00:07 Ve svém blogu jsem se otázkám dluhů, dlužníků, vyděračů, lichvářů a dalších finančním záležitostem již několikrát věnoval. Dnešní příspěvek však zaměříme jinam, například na cestu, jak se dostat bez větší námahy mezi milionáře

Před samotným zahájením se Vás zeptám, co si myslíte, že mají společného následující firmy?

X-CREDIT Czech s.r.o., DOOR Financial a.s., CENTROFINANCE s.r.o., EC FINANCIAL SERVICES a.s., AMERICAN CREDIT s.r.o., český triangl a.s., FAIR CREDIT INTERNATIONAL, SE, HELP FINANCIAL s.r.o., KOBLÍŽEK PLZEŇ s.r.o., T&C DOMOV s.r.o., JET MONEY s.r.o,, PATRION BUSINESS s.r.o., ABEWY EXE GROUP s.r.o, TOMMY STACHI s.r.o., WLS INKASO s.r.o., ÚVĚROVÝ SERVIS s.r.o., INTRUM JUSTIA S.R.O. a PROVIDENT FINANCIAL?

Nevíte?

No přeci ...

Všechny myslí na lidi a v inzerátech všech typů vždy a hlasitě mluví o dobrotě svého srdce, ale vždy zapomenou dodat, že o vnitřní orgány jim ani tak nejde, jde o majetek a prostředky, které těm, kdož si u nich vypůjčí, dříve, či později seberou se ziskem 100 i více procent.

Kdo nevěří, At se přesvědčí sám, třeba tady, informace jsou volně dostupné.

Seznam dobrodinců

Ale zpět k oznámení v nadpise a perexu. Cesta není vůbec dlouhá, ale je zajímavá.

To se takhle narodíte 13. února roku 1991 a jste porevolučním dítětem s možnostmi světa otevřenými dokořán. Absolvujete školku, školu, Západočeskou univerzitu, ale i Univerzitu Palackého v Olomouci a stanete se v pětadvaceti reportérem televize NOVA, kde pobudete 3 roky a rok před ukončením zvládnete zároveň vykonávat funkcí vedoucího zahraničního zpravodajství PRIMA TV, kde vydržíte celých 9 měsíců, abyste se na jeden rok stal reportérem České televize.

Předpokládám, že ztrácíte trpělivost a říkáte si, proč nám to všechno vykládá, my chceme ten návod na milionáře!

V tomto případě myslím, že trpělivost růže přináší a s nimi pěkný balík, protože po neúspěšné téměř pětileté kariéře v televizním businessu zjistíte, že nemáte ani slávu, ani dost peněz a rozhodnete se pro radikální řez.

STANETE SE INSOLVENČNÍM SPRÁVCEM

Jak to? To jde jen tak? Bez ničeho?

Ze životopisu některých insolvenčních správců zjistíte, že ano, protože se stali insolvenčními správci, o tři roky (na jiných stránkách uváděno o dva roky) dříve, než úspěšně složiliZVLÁŠTNÍ ZKOUŠKU INSOLVENČNÍHO SPRÁVCE.

Nevím jak Vás, ale mne by zajímalo, co vlastně bylo zdrojem příjmu "nového insolvenčního správce" v době, kdy nebyl zaměstnán jinde a neměl ony zkoušky. Mohl třeba na zkoušku půjčovat prostředky potřebným a nejraději lidem, o kterých bylo jasné, že nikdy nebudou mít na vrácení celého dluhu včetně tak chytře definovaného příslušenství.

Takto by si totiž šlo dobře vykrmit prasátka, z jejichž zabijaček, v nové funkci, bude k rychle k dispozici nejeden ten miliónek zisku.

Půjčíte tisíc, zpátky dostanete deset tisíc, či sto tisíc, nula sem, nula tam.

To není lichva, to je Česká republika a její zákony a zákonodárství.

To je řešení k ochraně dlužníků, to které zůstalo jen a pouze na papíře.

Jak jsem na to přišel? Celkem snadno koukám kolem sebe, nebojím se hovořit s lidmi bez ohledu na to, zda-li jezdí v drahých vozech, či za sebou tahají kárku se šrotem a bydlí pod mostem. I oni pro mne totiž zůstali lidmi.

A často se jejich příběhy opakují.

Bianko směnky s podpisem daným v okamžiku nouze, když bylo třeba koupit dítěti vybavení do školy, či použitou chladničku namísto té, která ač tak opečovávaná, další desetiletku nezvládne, či invalidní vozík namísto toho, co někdo ukradl apod.

K insolvenčnímu správci se dostanou dluhy oveček lichvářů, které najatí advokáti učesali a předložili soudu v podobě psané děrami zákona tak, aby soud pochopil, že tím kdo trpí není původní dlužník, který původní částku již přeplatil stonásobně, ale právě chudák dobrosrdečný lichvář.

A tak se sejde v insolvenci částka 200.000 a u rozvedených manželů, kde došlo k vyrovnání majetku před vznikem dluhu jednoho z manželů, a do placu se vhodí následující formulka:

SMOUVA BYLA UZAVŘENA V POSLEDNÍCH TŘECH LETECH PŘED ZAHÁJENÍM INSOLVENČNÍHO ŘÍZENÍ

A proto se napadá její platnost.

No není to krásné?

Zákonodárství naší republiky pracuje s budoucností lépe než věštkyně na jedné z tuzemských televizí a to s jediným cílem, ochránit „nevinné“

Smál bych se, kdyby mi z podobných případů nebylo k pláči a to i z toho důvodu, že pro insolvenci ve výši 200.000,-Kč hrozí 80ti leté ženě, kterou manžel dlouhá léta okrádal, že přijde o byt a chatu, které byly jejím jediným majetkem a jsou místy, kde nachází útočiště, zatímco skutečný dlužník možná dělá dluhy někde jinde. Je zajímavé, že paní soudkyni ani nepřekvapuje, proč se má kvůli dluhu za 200.000,-Kč sahat na majetek 10x dražší.

Ovšem, není se čemu divit, když insolvenční správce je neuznaný herec a k vykonávání činnosti nepotřebuje víc než absenci svědomí a klientelu, která mu bude ráda odkapávat z loupeží, které se díky němu stanou legálním zdrojem milionových příjmů nejen pro ně, ale i pro něho samotného.

P.S. zajímalo by mne, v kolika případech došlo k tomu, že lichváři se sami stali insolvenčními správci, stejně jako se největší pokrytci stávají obhájci transparentnosti a lidé profitující z nárůstu odpadu bojovníky za čistý svět.

P.P.S. Po napsání článku se objevil na internetu odkaz na bouři exekutorů, kterým navrhuje ministr spravedlnosti pan Pelikán snížit odměny. Jsem pro a to už jen z toho důvodu, že exekutoří jsou jeko jedni z nemnoha úředníků ze svých platů schopni žít v nadstandardním luxusu a výsledkem jejich práce je často zmar a deprese.

P.P.P.S. proč například soud nezajímá to, jak je možné, že při půjičce 21.000 dělá Poplatek za poskytnutí úvěru 8.400,-Kč, Poplatek za vyhodnocení úvěru 3.447,-Kč a Inkasní poplatek 8.400,-Kč, tedy celkem 20.247,-Kč, tedy 96,4% vypůjčené částky apod.

Autor: Michael Rada| čtvrtek 21.7.2016 7:00 | karma článku: 29.13 | přečteno: 1464x

Autor: Michael Rada | středa 14.9.2016 7:00 | karma článku: 0.00 | přečteno: 72x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jaroslav Pomp

TV politické debaty: Když se člověk hádá s blbcem

„Jestliže se člověk hádá s blbcem víc, jak půl minuty, hádají se už dva blbci,“ to řekl moudrý Jan Werich. Televizní politické debaty však mají být o tom, že blbec má být usvědčen z blbosti chytrými protiargumenty, ne úprkem.

19.3.2024 v 9:06 | Karma článku: 14.32 | Přečteno: 214 |

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 12.40 | Přečteno: 165 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 18.91 | Přečteno: 287 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 22.54 | Přečteno: 341 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.83 | Přečteno: 467 | Diskuse
Počet článků 734 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 413

Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...