Císařství plzeňské

19. 08. 2016 7:00:07
V rámci předvolebního boje se Plzeňští radní rozhodli zvolit na Českou republiku poměrně neobvyklý nástroj a to "osamostatnění", Vytvoření Plzeňského státu však nepovažují za dostatečné a proto po koaliční dohodě vyhrála forma

CÍSAŘSTVÍ.

Zatímco samostatné Vlašské království zhynulo na úbytě, a to Čapí není na mapách ani vidět, Plzeňské má dobrou šanci na úspěch. Má silný průmysl, ještě silnější kořeny a prostředí, v němž se dá koupit úplně všechno, jenom ne výtah na Plzeňskou radnici, kde až do třetího patra musí konšely nosit na nosítkách, v letních dnech opatřených baldachýnem.

Zatímco v rámci republiky, musí radnice prosit, v rámci císařství by nařizovala a to by byla jiná.

Lokální politici jsou dokonce vysílání na stáž na státní úroveň, kde je po krátké době velebí mnozí a vozí jejich podobizny na svých autobusech i s propagačními hesly a telefonními čísly, na které se už den po jejich zveřejnění nedá dovolat, z obsazenosti děkovnými telefonáty.

Ve vlastním městě, pak probíhají změny samozřejmě mnohem razantněji. Prvním a hlavním zákonem, který zde platí je SLIBY-CHYBY, to aby občané věděli, kdo je tady pánem.

Funkční budovy ve středu města, spolu s dalšími téměř dvěma stovkami, se ostentativně nechávají umřít, pardon se nechávají ve správě majetku (statku) města a uměle vytvořený správce, nesoucí název Sylván, ukazuje, jak dobrý business správcovství prázdných budov může být. Pravidelné milionové příjmy za nečinnost, jsou mu pak slabou útěchou, když není kaviár, ale jen losos.

Pracně vybudovaný pomník v podobě díry, vystavěný na místě bývalého Domu hrůzy u Radbůzy, jehož součástí bylo i divadlo jakéhosi druhořadého herce jménem Horníček ukazuje, jak tvrdě dopadá ruka "zákona" plzeňské radnice.

Je možné, že se chystá napojení na pražské metro a možná i proto je stále zúžena třetina dálnice na hlavní město Prahu, kde namísto starých, stejně jako ve zbytku republiky umísťují se bezdůvodně nové středové děliče, krásně lesklé, aby se vidělo, že na to máme.

Plzeň je krásné město a je škoda, že si ho jeho obyvatelé nechávají ničit už dlouhá léta politiky, kteří chtějí jen jedno - peníze pro sebe.

Cíle na vytvoření Plzeňského Císařství jsou zcela jistě postaveny na zcela jiných základech. Na předvolebních plakátech nudou opět slova o snížení poplatků (aby se ukázalo že ze 100% byly sníženy na 200%), slova o tom, jak pro každého bude práce (budou-li pracovat za životní minimum, nebo ještě lépe zadarmo), či že školy a diplomy budou pro každého (kdo na to bude mít).

Už vidím, jak císařská rodina bude ctěna a křivé slovo, bude trestáno ranami holí, vězením, či nejlépe vyhoštěním mimo tento ráj. Předpokládám, že povedu první vlnu, jak mi bývá naznačováno, protože moje řeči vadí majestátu a to je trestné.

Po návratu Císaře Milana, mu vrátí jeho dočasný záskok nejen řetěz, ale i klíč od elektrárny, která díky ostnatému drátu doplněnému elektrickými vývoji se postará o bezpečnost celého císařství a tak se zase po právu stane z Plzně, město kultury (brutální síly), tentokrát však nejen pro Evropu, ale pro celý svět.

Přeji Vám krásný den pod vlajkou města, které si dobrovolně zvolilo symbol EXITu, či VÝCHODU, jako svou novou značku a to proto, aby všichni, kterým se nelíbí politika jeho vládců, věděli, kam mají mířit.

Autor: Michael Rada | pátek 19.8.2016 7:00 | karma článku: 10.16 | přečteno: 91x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Plzeň

Ludmila Ibehejová

Když tenkrát pršelo jen se lilo...

Tehdejší kulminování řek v jižních Čechách a na Moravě před dvaceti lety bylo v denních zprávách sice děsivé, ale z pohledu nás - diváků "za rohem" přece jen kapku vzdálené.

8.8.2022 v 17:36 | Karma článku: 26.72 | Přečteno: 397 | Diskuse

Ludmila Ibehejová

Nevěřte té bestii aneb kominíkem snadno a rychle

Ne každý den se tak říkajíc "vyvede," takže jsem v tom jiskřivém a chladném červnovém ránu začala tentokrát vyvádět já. Kuchyňská kamna na chalupě si totiž zase projednou zastávkovala.

10.7.2022 v 18:11 | Karma článku: 26.24 | Přečteno: 342 | Diskuse

Ludmila Ibehejová

Nemusí být zrovna pátek

Navíc třeba i třináctého. Ostatně - kdo by v dnešní době chtěl věřit na nejrůznější varovná znamení.

21.6.2022 v 21:08 | Karma článku: 26.24 | Přečteno: 335 | Diskuse

Ludmila Ibehejová

Když se ruka k ruce vine?

Život je největší dar - proto ho vychutnávejme, pokud to jen trochu jde - hodinu po hodině, minutu po minutě. V dnešní době to platí dvojnásob.

29.3.2022 v 17:13 | Karma článku: 24.89 | Přečteno: 327 | Diskuse

Ludmila Ibehejová

Dáte si se mnou štamprdli?

"Kam slunka boží tvář se lije, pít bude se a pilo, pije, že všechno pije - každý ví - a já mám být snad střízlivý ?" (Od básníka, jehož jméno mi uniklo, ale citát jsem si kdysi dávno poznamenala).

20.3.2022 v 16:34 | Karma článku: 27.21 | Přečteno: 429 | Diskuse
Počet článků 734 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 413

Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...