s bohem

Chcete-li cestovat čase, nečtěte nyní tento příspěvek, ale přečtěte si ten včerejší a až pak ten dnešní. Dělí je více než 20 let a jsem zvědav, budete-li stejně jako já překvapeni slovy, která čtete. Slovy která napsal jsem JÁ

Kde jsou haiku, kde jsou slova řeknoucí vše, kde jsou těla, kde jsou uši já nechci ale musím mějte se krásně, a pak někdy zaklepte zase a přijďte si vypít šálek čaje stejně k ničemu jinému nejsem. snad tak dáti chvíli pocit bezpečí a býti tou trapnou zátěží posledních dnů a neříci nic jen sbohem.

S BOHEM - kde je, já zůstal vždy sám, jen sám se sebou jsem snad proto bůh, káti se musím beru -li jméno boží nadarmo, ale jméno boží, jenom zboží, jenom víra, beze všeho co k tomu patří a lámané vazy a svazy přátel žehu, nepožadují něhu, jen peníze na proces zpopelnění a snad i urnu zdobenou, lépe snad říci popelnici, je snad třeba více říci, nestačí to k životu, poslouchat svou hluchotu, a vidět svoji slepotu, proč nabízet robotu, není třeba dál si lhát, snad se smát, neplakat, slzy kyseliny leptají tváře a každá z nich přináší hloubější ránu, k ránu pohled na polštář, a pocit radosti z tváře ležící vedle, a tělo a znovu snad splín, že není více dní k radosti.

Zase čas a vzdálenost a poctivost a váhání a poslání a konec dne bez noci a noc bez měsíce a měsíc bez svitu a svit bez slunce a moře bez příboje a příboj bez vody a voda bez života a modrá tvář planety změnila se ve stařenu s metanovými tvářemi oblaků, od vlaků otlačené koleje, které dávno zarostly by travou, se svou písní hravou a s její melodií, jen rez a špína pijí pot země, ze mně, stávám se Gaiou, a cítím každé klopítnutí, a i ten nejmenší může udělat mi díru do srdce a způsobit tak agónii prodlouženou ve všem v každém okamžiku věčnosti na kterou jsem čekal a mé tělo provrtávané jest červy důlních agregátů těch které jsem zrodil, těch pro něž jsem žil a těch pro něž má krev stala se vínem.

Dávám jim chléb a maso k němu odřezávati si nechám z vlastních paží a oni radují se a těší na další příděl a věří, že je mi to potěšením viset na kříži v každém pokoji a kostele a chrámu a nad čelem postele děvek oddávajících se sexu jako pití vody. Nemoci měl bych léčit které si přivodili, ale proč to všechno, je snad možné svést vše na mně jen proto, že dal jsem kus hlíny abych je zrodil a vdýchl jim život.

Nachází snad uspokojení ve věčném omýlání manter a modliteb, a v odprošování bohů které stačili za jeden den tolikrát urazit, je božské odpouštět, ale hloupé činiti z toho zvyk bez rozdílu komu má býti odpuštěno.

Na místa soudců staví se jiní a jejich tribunály berou na sebe božskou zodpovědnost - jen slovy, ve skutečnosti odsuzují ne ve svém, ale v jiném jménu ty kteří byli jim předhozeni jako oběti, a ti kteří mají dost na to aby si je koupili zůstávají volní. Proč sundali šátek a sebrali meč, teď zůstaly jen váhy a kramářka ovládající spoustu triků jak přikrášlit skutečnost, či jak jí dáti jinou podobu. 

Autor: Michael Rada | sobota 6.8.2016 7:00 | karma článku: 10,60 | přečteno: 215x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  14:24

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Macron nabízí sdílení jaderných zbraní pro obranu EU, nechce být vazalem USA

29. dubna 2024  14:08

Důvěryhodná evropská obrana by měla jít nad rámec ochrany, kterou už poskytuje Severoatlantická...

MF DNES má nominaci na Novinářskou cenu. Zaujal rozhovor s trampem na koni

29. dubna 2024  14:07

Nadace OSF zveřejnila seznam nominovaných na Novinářskou cenu 2023. V soutěžní kategorii Regionální...

Náraz do stromu odmrštil auto přes silnici, řidička nadýchala více než promile

29. dubna 2024  14:03

Opilá řidička havarovala v sobotu nad ránem na Jindřichohradecku. Po několika nárazech do stromů...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik