Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Spravedlnost dávno není slepá a její váhy váží tomu, kdo dá víc

Žijeme ve světě demokracie, rovnosti, a spravedlnosti. Ovšem jen tehdy, když na to máte a ono "NA TO", resp. částka, která se za ním skrývá, je rok od roku vyšší. Zatímco dnes se stále ještě počítá penězi, nebude to dlouho trvat 

a své bohatství budeme odkapávat tekutinou, která bude mnohem cennější, než peníze, a to vodou.

Podíváme-li se totiž na život kolem sebe, zjistíme, že ony váhy by nikdy neprošly metronomickou prověrkou. Stačí se podívat na zprávy novin.

První říká, že dlužníkům je možné neuznat miliardy, stačí jen vědět jak na to.

Nebo třeba hovořit o trestu tak dlouho, že se z oněch slov stane pohádka Ovčí babičky.

Mnozí lidé nemají dostatek paměti ve svých mobilech, a proto shání neustále nové, dokupují paměťové karty a přístroje stále výkonnější, aby jim poskytly to, co ztrácí, tedy schopnost vlastního myšlení a generování vzpomínek. 

Jak jinak by mohl ministr dopravy pan Dan Ťok, zapomenout na svá slova stará jen pár měsíců, kdy hovořil, že on to zvládne, a pod jeho ministrováním budou práce probíhat rychleji, nonstop a tak dále, o firmě KAPSCH a mýtných branách nehovoříc a dnes?

Dnes hovoří o tom, že by mohli práce probíhat intenzivněji.

Nic víc, nic míň.

Připomíná mi to jednu z českých zákonných definic odpadu.

ODPAD JE TO, ČEHO SE CHCI ZBAVIT.

Nikde ani sovo o použitelnosti, využitelnosti, účinnosti, ekologii, udržitelnosti, nic. Jen canc bez hlavy a paty, který vznikl s jediným cílem MÍT ODPADU VÍC, protože z toho plyne více peněz.

Možná i proto se jedná s lidmi jako s odpadem, protože není nic lepšího než se jich zbavit

Máte-li na své straně ty správné lidi, a víte-li kolik odlívat ze svého poháru, pak není problém vykouzlit z ničeno, království nebeské. To že  je to možné ukazuje i slavné PROTONOVÉ CENTRUM, KTERÉ DOKÁZALA PRODLOUŽIT SVŮJ ÚVĚR AŽ DO ROKU 2033, tedy do doby, kdy už dávno nebudou u kormidla ti, kterým to hodilo nejvíc, a u vesel zůstanou jen unavení veslaři, vyhublí na kost, zakopávající o kosti těch, kteří to nevydrželi.

Říkám to ústy člověka, jehož babička, mnoho let zdravotní sestra a žena neuvěřitelné síly a lásky zemřela na rakovinu, která rozežírala její tělo, jen proto, že při zákrocích nebylo kryté ochrannými pomůckami, protože ty, za doby soudružské, nosili jen soudruzi, a ona jedním z nich být odmítla.

Proč je možné vážit rovnost nerovným? Proč ne. Demokracie změněna v politokracii, která chudinka nemá ještě ani své místo v tuzemské verzi největšího výkladového slovníku světa - wikipedii.

A pro ty z Vás, kdož si myslí, že politika toho, kdo dá víc, je zastávána jen v tuzemsku, oznámení

NENÍ

Dobrým příkladem může být Švédsko, které je bráno v mnoha aspektech jako vzor pro další státy. Země, která i přes nejsilnější papírenský průmysl v Evropě patří k nejčistším zemím. Možná proto, že svou jedu plnou výrobu dislokovala do jiných zemí včetně Čech, či těch Jihoamerických, kde jako dar pokroku místo vody, teče v řekách žíravina zabíjející kohokoli, kdo se jí jen dotkne.

Nebo Skotsko. Země kiltů a golfových hřišť. Místo které známe spíše díky jménu Sean Connery, či jeho zpěvákům, než kvůli lidem a krajině.

Právě tam se přišlo na to, že politici vyhodili, či chcete-li ulili 41.000.000 liber, což je ca 1.517.000.000 Kč z okna za recyklaci, která byla jen na papíře a ve výročních zprávách odpadových firem, kterým přitékali další a další dotace na čistotu, ale skutečnost byla úplně jiná

Z recyklace jak ve Skotsku, tak i Čechách, stala se dojná kráva, která žije z pohádek o ekologii a přínosech pro životní prostředí pro ty co třídí, a miliard čistých zisků pro ty, co vytříděný materiál prodají tomu, kdo nejvíc zaplatí.

A na královském hnojišti země, která tvrdí, že světový mír existuje jen díky jejím válkám, se uchází o prezidentskou pozici člověk, který stejně jako tisíce dalších politiků tvrdí, že klimatické katastrofy se nás netýkají, že je to jen HOAX, či chcete-li jen výmysl vědců. 

Věřím, že když podobným tupým hlavám, s tupým střihem, skutečnost nedochází, dojde miliardám jiných, že je lež pro profit už nebudou chtít poslouchat, a začnou sami jednat. Třeba jim pomůže i film, muže, na jehož díla chodí stamiliony. Podívejte se sami.

Tento článek píši v rytmu muzikálu JESUS CHRIST SUPERSTAR a poslouchám originální texty o životě lidí, kolem muže, který ani ne tak svým životem, jako smrtí, měl změnit svět. Ale...

Autor: Michael Rada | pátek 5.8.2016 7:00 | karma článku: 20,26 | přečteno: 462x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Řidič auta taženého na laně si zamkl volant, neovladatelný vůz skončil v kolejišti

29. dubna 2024  17:52

K neobvyklé nehodě vyjížděli policisté a hasiči na místo nedaleko Hanušovic na Šumpersku, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik