Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pokemon go & hoverboardy, čili kolonožky

K napsání dnešního příspěvku jsem se rozhodl na základě dvou impulsů. Tím prvním bylo první a věřím, že i poslední hledání Pokemonů v šílenství zvaném POKEMON GO a článek britské recyklační společnosti iWASTE dělající elektrošrot

Možná že se ptáte, co mají obě témata společného, rád Vám to napovím.

Obě jsou ukázkou toho, jak bude svět vypadat za pár let, nebude-li vyvolána změna a změnou nemyslím bezhlavé výroky politiků jako je paní Merklová, ani zabředání do stále vyšších státních dluhů, jak svými kroky činí tuzemský pan ministr financí.

Nyní však trochu hlouběji.

Hra POKEMON GO, pro ty z Vás, kdo o ní ještě neslyšeli, je spojením aplikace v mobilu a virtuálních postaviček rozmístěných po městě, krajině apod. Její hráče poznáte snadno, chodí totiž se zapnutým mobilem v ruce a s božskou úctou hledají, kde se jim objeví další Pokemon do sbírky, aby ho mohli pohybem prstu ulovit. Často nekoukají napravo, ani nalevo a řekl bych, že ani nevnímají, kde vlastně jsou, cíl je jediný být ve virtuálním světě nejlepší.

Tato hra dokázala vytáhnout miliony lidí od počítačů v místnostech, aby jim ukázala, že si s počítačem mohou hrát i venku, kde by jinak fakt byla strašná nuda.

Super business to je nejen pro firmu NINTENDO, jejíž akcie stouply během několika dní na dvojnásobek, ale i operátoři a poskytovatelé mobilního datového spojení, protože jak věděli již naši otcové, bez spojení není vedení.

Je však pravda, že by se dala hra POKEMON GO nazvat i tvůrcem nových pracovních příležitostí, například POKEMON GO HELPERS

Když jsem sám viděl, co lovení s člověkem dělá a to bez ohledu na věk, uvědomil jsem si, kam spěje tato civilizace, jestliže nenastane nějaká skutečná změna.

Zde jen malá poznámka. Několik dní po zprávě o onom bombastickém nárůstu akcií firmy NINTENDO, tato společnost zjistila, že POKEM BOOM, jí ani zdaleka nepřinesl, to co indikoval nárůst akcií a tyto opět hodně rychle klesly jen lehce nad původní hodnotu. Jediní kdo vydělat mohli, byli tedy akcioví spekulanti.

Druhým tématem jsou pak již zmíněné hoverboardy, čili kolonožky, čili swegway, čili přístroje s milionem dalších názvů, které vypadají takto

Hoverboard, resp to, co z něj zbylo

Tyto nebezpečné hračky, byly hitem posledních vánoc a ve světě se jich prodali desítky milionů, a zatímco v mnoha zemích jsou zakázané z důvodů několika desítek požárů, dvou úmrtí a dalších drobností, v Čechách jsou nabízeny s neutuchající silou a to i přesto, že na vstupu do EU jsou mnohé zásilky přesměrované právě ze zemí se zákazem, zadržovány celními úředníky a následně dávány k likvidaci.

A právě touto činností se chlubí ve svém článku a na svých stránkách zmiňovaná společnost iWASTE, obdoba svých tuzemských souputníků živicí se elektošrotem, který jí lidé mohou zdarma nosit a odkládat do desítek tisíc kontejnerů a nádob proto, aby z nich firma vytěžila vše drahocenné, to pak s plným ziskem prodala a nechala si 100% zisku, který není vůbec zanedbatelný.

Podíváte-li se totiž na celý business kolem Hoverboardů pořádně zjistíte, že je to EXEMPLÁRNÍ PŘÍPAD DOKONALÉ CIRKULÁRNÍ EKONOMIKY, a já si jej dovolil pro jedno ze zahraničních medií, vizualizovat

Pro ty z Vás, kdo nehovoří anglicky malé shrnutí v jazyce Českém

  1. Čínský výrobce vyrobí díky levné pracovní síle a ještě levnějším komponentům Hoverboard
  2. Čínský obchodník ho prodá po kontejnerech nečínským kupcům, shánícím levné zboží, které za dvoj i trojnásobek prodají zákazníkům ve své zemi
  3. Logistická společnost neklade dotazy, jen vozí, co dostane
  4. Celníci zboží zadrží
  5. Celníci je nechají zlikvidovat
  6. Odpadové recyklační společnost jednotlivé komponenty vytěží a prodá čínským výrobcům na výrobu dalších strojů

NO uznejte sami, není to dokonalé. Výrobky vyráběné jen a pouze pro jejich zničení, aby z nich mohli být vyráběny nové výroby určené jen a pouze pro jejich zničení, aby z nich byly vyráběny....

To je cirkulární ekonomika, to je INDUSTRY 4.0, to je 

KONEC

Věřím, že ač nejsem vědmou, ani Libuší, která viděla město,  jehož sláva hvězd se dotýká, dokázal jsem Vám v tomto příspěvku přinést obraz světa, který na nás intenzivně politika a průmysl chystají.

Nevím jak Vám, ale mně z jeho představy běhá po zádech mráz a to reálný.

 

Autor: Michael Rada | úterý 2.8.2016 7:00 | karma článku: 17,23 | přečteno: 364x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jako prd do Stromovky, posmívá se Fico slovenské sbírce pro Ukrajinu

29. dubna 2024  10:08

Slovenský premiér Robert Fico označil úspěšnou sbírku na munici pro Ukrajinu, ve které Slováci už...

„Islamisté si v Německu dělají, co chtějí.“ V Hamburku žádali zřízení chalífátu

29. dubna 2024  9:54

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali...

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. dubna 2024  9:50

Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A...

Žena, kterou ve žďárském útulku surově pokousal pes, v nemocnici zemřela

29. dubna 2024  9:48

Svým velmi vážným zraněním podlehla dvaašedesátiletá žena, kterou v půlce dubna napadl v psím...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik