Můj milý deníčku

Utíkáme na papíře myšlenkami ze sazí a z hořkých mandlí a mandragory. Snad jen vraní oko schází aby to mělo ten správný šmak a přidáme-li mochomůrku, pak její tečky stanou se morseovou abecedou na cestě za životem bez žití.

Pátá symfonie rozeznívá se mi hlavou a není nad její tóny jenž vyjadřují naprosto vše co cítím, bolest i splněnou předtuchu, jen hračkou na chvíli osudu, či snad lépe bylo by říci - člověka.

Jen loutka němá která zemříti by měla po ustříhnutí provázků jež ji vedou a dávají jí pohybu k životu, ale stačí snad jen najíti sílu k pravdě a procitnutí a k dalšímu kroku v dál a k tomu aby se člověk zvedl, proč jinak by existovaly porážky proto aby bylo možné zažíti vítězství a snad i pocit slávy, pomíjivý ten pocit přepadávající vítěze, zpiti do němoty stávají se pak obětmi vlastních předsudků Tak co mám sakra ještě hledat. Není snad nejlepší milovat a žít jen sám pro sebe a na druhé se vykašlat, co je mi vlastně do nich. Spodina, či high society, vše jde mimo mně, teď nutno je najít cestu jak zase a pro změnu zase býti sám, co jsou tři měsíce proti třem rokům, proti třem stoletím, a dech zatím zadržený jen na minutu a půl, stačí jen cvičit a pak nebude nutno dýchat a cítit smrad šířený kolem, stačí jen cvičit a pak budu moci míti oči slepce, a sluch hluchých naprostá dokonalost v nemoci, tak jak mi tyto stavy nazýváme. Budu mít ještě někdy její tělo, jen hračka kdo ví, peníze utracené za požitek, a lehká děva která zkouší vše jen proto aby věděla jak to chutná, snad ještě trošku drogy a jehlu do žíly a bude lépe jen na vteřinu, jen na chvíli ale co na tom záleží důležitá je jen přítomnost, zítřek pozítří stejně bude jen včerejškem, tak na co se zabývat plány na další život. NA CO  NAČ????!!!! Není třeba stačí jen zvracet stejným směrem jako to dělají ostatní, stačí jen tahat za stejný provaz, jen nevybočovat z řady do které byli jsme zařazeni naše místo je již dáno při našem narození, ale jiné nalezne nám sám život, jiné rodiče, jiné naše lásky, obrazy krásných žen, akty a ruce bez těl a údy bez těl a těla sama o sobě samorosty budoucích dní a prach který pokryje vše nač usedne, vše slovy jednoduše vše.

Můj milý deníčku, já vkládám k tobě do úschovy svoje srdce, neboj se nepotřebuje přesnou teplotu, není mu třeba vlhkosti a není třeba aby tepalo, stalo se kamenem a kamenem již zůstane, musí zůstat, proč trápiti se dál, stačí jen dotek smrti a ůdy necítí bolest necítí nic, stačí jen naučit je bolesti, a dávat jí ochutnat každý den, vkročit do ringu, a státi se bojovníkem dneška, státi se věcí včereška, státi se krví vlastní krve a tělem vlastního těla a bolestí vlastní bolesti. Oko své vybojovat za druhé a nedat tělu odpočinout, není proč po smrti - příjde-li bude času dost, bude spousta věcí které nestačil jsem ochutnat během života, ale proč já jsem hnil v náručích jiných. Pro potěšení ze sexu, pro potěšení z krásy druhého těla, proč vlastně, stále hnán někam dál. Klíny střídané jako kopretiny ve váze. Jeden vadne, tak rozvonět nechám jiný, snad pro chuť těl která nechal jsem rozplývat si na jazyku, a zuby tlumené výkřiky slasti. Posláním mým není nechávat žít, poslání nachází se jinde, já měl darovat život a vzíti ho zpět se stejnou grácií, jako poprvé. Vždy je to poprvé vždy dá se dojíti výš, vždy dá se dojíti hloub a dosáhnout prokletých vrcholů i údolí. Ňadra dmoucí se na hrudi rozechvívaná hlasem jsou a hlas sám o sobě neříká nic, jen dech není tichým a mění se ve vichr, v uragán, ve vichr slasti, snad proto chci více žen. NE. Já nevím, sním a bdím zároveň tolik mi berou a tolik mi dávají. Prokletí mé vlastní slabosti a slabost mého prokletí. Tolikrát řekl jsem si ne více a slunce zapadající za obzor přineslo mi novou tvář a tělo jako vánek.

Autor: Michael Rada | sobota 30.7.2016 7:00 | karma článku: 10,79 | přečteno: 148x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Hromadná nehoda poblíž letiště uzavřela Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  16:43

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahují na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  16:42

Aktualizujeme Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Steinmeier si v Praze může zlepšit reputaci. Poškodil mu ji döner v Turecku

29. dubna 2024  16:05

Pondělní dvoudenní návštěva Česka s fotkami od Vltavy je pro německého prezidenta Franka-Waltera...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhodlala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik