Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čistá mobilita - popáté prázdninová

Jsem strašně rád, že články o čisté mobilitě mají své pravidelné čtenáře. Jejich počet postupně roste a i to i přesto, že je čas prázdninový. Spolu se čtenáři roste i počet témat a výrobků, o kterých stojí za to psát a jediné co 

neroste je chuť politiků čistou mobilitu skutečně podpořit.

Toto zjištění není ničím novým a někteří čtenáři by mohli namítat, že se zvedl počet politických prohlášení na téma čisté mobility. Mají pravdu, ten se zdvihl, ale to je vše a jak politika ukazuje ve formě VW emisní aféry, je to pouhé štěkání bezzubého psa.

Nenechme si však kazit náladu a začněme dnešní pohled

V době, kdy se v tuzemských mediích objevují zprávy, že Plzeňská Škoda dodá do Plzeňských ulic nové trolejbuso-autobusy, které se obejdou bez trolejí a budou se moci nabíjet na některých stanicích, přichází ze Švýcarska zpráva, že tamní autobusy, díky rychlonabíjení, zkrátí dobu potřebnou k dobití na 15 vteřin. Podobné zprávy z mého pohledu, ukazují, jak daleko je v realitě a pokroku, největší tuzemský výrobce daleko od reality moderního světa.

Stejně daleko jako v Rusku, řekli byste si, ale to jen proto, že tamní lidé nevyužívají moderní media tak, jako na západě, či v USA, potřeba něco dokázat není provázána s potřebou o tom neustále mluvit. Tento fakt zmiňuji proto, že nebýt britského list THE GUARDIAN, ani bych se nedozvěděl, že Ruský balónový letec překonal v minulých dnech rekord v obletu světa balonem, pane Fedor Kronyukov to totiž zvládl za neuvěřitelných 11 dní

Jako zajímavost mohu uvést, že na trase dlouhé 34.000 km letěl průběžnou rychlostí 128 km/h, což znamená 2x rychleji než jede průměrně rychlík z Plzne do Prahy

K čisté mobilitě bude vždy patřit i chůze, a protože i při ní je potřeba často přepravovat náklad, je možné, že Vás zaujme kanadský výrobek nazvaný MONOWALKER.

Je-li však pro Vás, s ohledem na věk, či zdravotní limity příliš namáhavá, mohl bych doporučit se podívat na vítěze soutěže britských inovátorů, protože to, co uvidíte, by mohlo změnit život právě Vám.

Jak jsem zmiňoval, již v předchozích článcích, tak dnes v úvodu, je politických prohlášení o čisté mobilitě celá řada a k těm nejčastějším patří v současnosti prohlášení vedení měst, ale i států, že od ruku XY zakáží provoz vozidel starších XY let. Je to nejen Německo, ale i například Indie, kde se v Dilí rozhodli toto stáří definovat na 10 let, což znamená asi 90% všech provozovaných vozidel.

Zatímco podobných prohlášení je skutečně kvanta, zatím se žádné, z dlouhodobého hlediska, nerealizovalo

V některém z minulých dílů jsem zmínil výrobek s názvem STEPROVER, velice flexibilní invalidní vozík a dalo by se říci komplexní robotický pomocník. Tento projekt se rozhodli jeho autoři financovat prostřednictvím komunitního financování na serveru INDIEGOGO, a bohužel z požadované částky, nevybrali několik dní do konce kampaně, ani jedno procento, takže realizace touto cestou nebude

Když jsme u zajímavých projektů, myslím, že za zhlédnutí stojí design výrobku GRASSHOPER, britského designéra, který již v roce 2008 představil skládací kolo s tímto názvem a na rozdíl od jiných výrobků, toto kolo energii nespotřebovává, ale při cestování ji vyrábí.

Na úplný závěr jsem si nechal dvě zajímavá videa. To první je staré 89 let a ukazuje, že koncept jednokolky pro pohyb není vůbec nový. Co však nové je, to je efektivita dnešních elektromotorů a baterií, které by podobný výrobek mohli dnes pohánět.

Posledním příspěvkem si ukážeme, že postavit skutečně odolný elektrický HOVERBOARD, je vlastně hračka. A veřte, že s podobným kouskem Vás skutečně nikdo nepřehlédne. 

 

Autor: Michael Rada | pondělí 1.8.2016 7:00 | karma článku: 10,86 | přečteno: 137x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  16:50

Aktualizujeme Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Hromadná nehoda poblíž letiště uzavřela Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  16:43

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahují na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Steinmeier si v Praze může zlepšit reputaci. Poškodil mu ji döner v Turecku

29. dubna 2024  16:05

Pondělní dvoudenní návštěva Česka s fotkami od Vltavy je pro německého prezidenta Franka-Waltera...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhodlala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik