Pády, vodopády a ledopády

Jak dokáže být zima, v horkém letním dnu ukázal mi bezdomovec, který volal "Ambulacia" a já jediný se zastavil, nabídl mu vodu a zavolal pohotovost z mobilu, co mám na pupeční šňůře. Byl o 15 let mladší než já, tváří starce.

Pády ještě pod úroveň dna, bahna, níže než je možné, dále a hlouběji PROČ. Zase ztráta sebe sama v zrcadle očí jiných a prokletí mé osoby narůstající s množstvím životů které mám již za sebou a za tím vším leží jediné JÁ, zase jen já, když naleznu něco více, ještě více ztratím a prsty kloužou po skále která se najednou mění v plochu hladkou jako zrcadlo, snad je to i zrcadlo, snad proto aby zobrazilo moji tvář, abych se musel dívat do svých vlastních očí rozšířených strachem z té hloubky.

Sysifos nevalící před sebou kámen nýbrž sebe sama, svoje prokleté tělo, svoje myšlenky, svoje názory jako hovnivál všechen ten trus, a smrad a všechny svoje výkaly neustále si nabalovat na svoje tělo a mozek mění se v řídké bahno, které tak strašně smrdí, měl bych ho možná nazvat hovnem, průjmem vlastní mysli, Já už nechci křičím, ale zase vbodnu si s chutí masochisty jehlu pod nehty, třísku ozubenou aby šla tak vyndati co nejhůře vytrhávaje si kusy masa a ránu hojit solí a octem a pepřem a šťávou z cibule a rozžhaveným železem, pronikajícím do hloubky mé vlastní duše.

Mám ji ještě. Tolik píši o duši, tolik píši o duchu a nakonec ukáže se že jsem utkán ze vzduchu spíše snad z mlhy vlastních předsudků a vlastních názorů a vlastních pohádek o světě který chci si vytvořit, abych mohl ho zase zbořit s chutí pedofila zneužívajícího děcko, co tolik křičí při pohledu na jeho penis. Ke zdi a všechny do jednoho nechat zmrskat a sadisty též a masochisty nechat ať se na to koukají, největší tresty obrácení jejich stylu života, proč si dělat plány, proč, nechci-li být zklamán, nechci-li se zase propadnout, musím zemřít pro druhé a necítit nic, a žít jen sám pro sebe, a žít jen ze dne na den, a začít vydělávat peníze a ve víře že bude lépe hnít ve skořápce vlastní osobnosti, stejně jako nenarozené kuře žije vprostřed svého vejce které jednou pukne jen zápachem který není k vydržení, a my si budeme zacpávat nos, jen abychom necítili pravdu pro kterou jsme tolik křičeli.

Další výlet do sna na jeden týden noční můra dovolené, chci-li býti sám, tak proč sakra nejsem. Chcípnout měl bych a snad i všechny ideály, morbidita života, útlocit měnící se v gilotinu která s každým dnem je vytahována výš a výš jen aby mohla dopadnout s vyšší razanzí, snad nechat hrot aby časem ještě trošku otupil a ztratil na své ostrosti, a nepronikal masem tak hladce. Vychutnávat si to centimetr po centimetru pěkně pomaloučku, nejdříve strach v očích, pak pnutí na kůži a kůži napnutou na natahovacím drátu, jen aby se dala dobře zpeněžit, nic víc není přeci třeba. Robota je to pro kata, a oběti ty přiváženy jsou na běžícím pásu. Cizí smích zařezává se mi teď do těla a mně je na blití, a je snad zbytí, není nic jen vakuum a já sundavám si skafandr a nechám se zmrazit a roztrhat na kousky přetlakem který vznikl. 

3.2.1993

Autor: Michael Rada | neděle 24.7.2016 7:00 | karma článku: 12,87 | přečteno: 254x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Kvůli letním teplotám a silnému větru hrozí požáry. Ochladí se koncem týdne

29. dubna 2024  6:33,  aktualizováno  11:35

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Klaus promluví o dvacátém výročí vstupu do EU. Vydá se opět i na Blaník

29. dubna 2024  11:35

Exprezident Václav Klaus vystoupí při příležitosti dvacátého výročí vstupu České republiky do...

Ukrajinci zavraždění v bavorském nákupním centru byli vojáci na léčení

29. dubna 2024  11:33

Dva Ukrajinci, kteří zemřeli v sobotu po útoku nožem v nákupním centru v Bavorsku, byli členy...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  11:28

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik