Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

E-MOTION v soukromí - 4 část

S příchodem jara, se do České republiky podíval nejen čínský prezident, ale i další prostředky osobní elektromobility a s nimi se dostávají na povrch skutečnosti, které jsme my jezdci tušili, ale neuměli je vysvětlit. 

Jednou z nich je vliv jízdy na elektrické jednokolce, či gyroskopickém osobním transportéru, na tělesné zdraví a kondici.

V rámci našich promočních jízd, které pravidelně pořádáme v Plzni a chystáme se na expanzi do dalších destinací, se jednou z kandidátek stala paní Edita Svobodová, Dis., fyzioterapeut Fakultní nemocnice Lochotín. Po prvním testu již tušila, že práce s tělem jezdce je více než intenzivní a protože, pohled odborníka na dlouhodobé používání nám scházel, rozhodli jsme se paní Svobodové poskytnout stroj pro dlouhodobé testování a požádali ji o odborné vyjádření.

Toto přišlo po 14 dnech, a co paní Svobodová píše, si nejlépe přečtěte sami:

"Krátce z anatomického hlediska : při jízdě aktivujeme hluboký stabilizační systém páteře, kam řadíme krátké svaly mezi obratli, šikmé břišní svaly, svaly pánevního dna, hlavní dýchací sval bránici. S ním také úzce souvisí svaly dolních a horních končetin. Správná souhra těchto svalů je velmi důležitá pro stabilizaci páteře a centraci ostatních kloubů. Tím předcházíme vertebrogenním potížím, jako jsou bolesti zad, blokády jednotlivých úseků páteře, výhřezy meziobratlových plotének a další.

Každému jezdci  trvá učení jinak dlouhou dobu. Já sama jsem se dokázala rozjet asi po hodině a půl usilovného tréninku. Znám lidi, kteří to zvládli za pár minut. Záleží na dovednosti jednotlivce. 

Jízdou na jednokolce nezískáváme jen zdravé a silné svaly, ale i skvělý zážitek z jízdy, který vás doslova oprostí od všedních starostí a stresů. Cítíte se nabiti a plni pozitivní energie."

Tolik tedy slova odborníka na fyzickou kondici. Jak jsem uváděl ve svých starších příspěvcích, není E-MOTION omezeno věkem, či pohlavím, jen zájmem a schopností udržet rovnováhu a věřím, že i proto se počet jezdců rychle zvyšuje.

Každý jezdec se může stát zároveň E-MOTIONEERem, tedy pionýrem osobní elektomobility, jejím ambasadorem a zároveň mušketýrem, pomáhajícím ostatním a nejenom to. Díky roční přípravě systému se nabízí možnost vlastního výdělku z každého prodaného kusu a pro všechny. Pro nás, je to zajímavá přidaná hodnota, ne však cíl, za kterým se ženeme.

Ještě maličkost k přístroji BOARD-E, o kterém jsem psal v minulém týdnu, v blogu tak trošku stopeném, že link na něj musím umístit ZDE, protože není ani v přehledu mých vlastních článků, prý chybou systému.

K BOARD-E však jednu maličkost. Zatímco elektrické jednokolky reagují +/- na změnu těžiště a tlak ca 300 gramů, BOARD-E zvedá laťku výše a reaguje již na ca 100 gramů. Navíc u něho je třeba balancování v kotnících a to dodává jízdě další rozměr.

Přiznám se, že ačkoli mám najeto na svém NINEBOTu již přes 4.500 km a nedám na něj dopustit. BOARD-E mne také zaujal a to i proto, že jsem na něm byl schopen projet téměř vše, co zvládám na jednokolce, jen dojezd je (s ohledem na menší kolo) samozřejmě nižší. Je ovšem kompenzován rychlostí nabíjení.

Zítra v Břevnovském klášteře budu na přání organizátora mít přednášku na téma PRŮMYSL 5.0 a věřte že elektromobilita v tomto průmyslu, má své nezaměnitelné místo, stejně jako lidé (ale o tomto tématu zase někdy příště).

A na úplný závěr video návod ukazující, že nasednutí a rozjetí se na BOARD-E, je vlastně úplně jednoduchou záležitostí a to i přesto, že Vaše nohy jsou téměř 12 cm nad zemí.

 

Autor: Michael Rada | pondělí 4.4.2016 7:00 | karma článku: 8,40 | přečteno: 93x
  • Další články autora

Michael Rada

ZAKLADATEL ROKU 2017 - postoupil jsem do finále

Dne 4.8.2017 se objevila v mé e-mailové schránce zpráva o mé nominaci do finále soutěže o titul FOUNDER OF THE YEAR CZECH REPUBLIC. Titul vyhlašuje v rámci CENTRAL EUROPEAN STARTUP AWARDS.

5.8.2017 v 11:11 | Karma: 5,99 | Přečteno: 332x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

Seriál skončil

Je mnoho těch, pro které televizní seriál znamená příjemnou realitu nepříjemných dní mezi lidmi. S jeho hrdiny žijí, pláčí, smějí se i komunikují a jediné na co se těší, je další díl, a aby to těšení vydrželi,

7.7.2017 v 10:10 | Karma: 7,71 | Přečteno: 261x | Diskuse| Ekonomika

Michael Rada

WASTELESS FUTURE

I am so happy to share with you that the president of global waste association ISWA has presented in his blog my point of view on the life in wasteless world.

14.4.2017 v 14:14 | Karma: 0 | Přečteno: 207x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Michael Rada

KDE JE BLOG?

Po blokaci ze strany provozovatele serveru iDNES byl denní blog přesunut na novou adresu, kde bude každý pracovní den publikován nový příspěvěk. http://industrial-upcycling.cz/index.php/blog/

13.2.2017 v 14:29 | Karma: 3,86 | Přečteno: 105x | Diskuse| Osobní

Michael Rada

Zombie blog

Dne 16.9.2016 jsem publikoval poslední příspěvek do blogů iDNES, kam jsem přispíval každý den od 16.9.2014. Důvodem bylo zasahování redakce a záměrné snižování čtennosti u článků, které kolidovaly s činy a slovy majitele iDnes.

28.11.2016 v 7:00 | Karma: 0 | Přečteno: 86x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Von der Leyenová chválila i Čechy. Za 20 let jste posílili vy i EU, uvedla

24. dubna 2024  14:31

Za začátek nové éry označila šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová vstup deseti východních...

Novým šéfem tajné služby se stane brigádní generál Bartovský, schválila vláda

24. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:13

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda ve středu schválila jeho...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34,  aktualizováno  14:11

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

Muž dohnal a zaklekl zloděje. Strach jsem neměl, jsem takto nastavený, říká

24. dubna 2024  14:08

Zrovna se autem vracel domů, když na brněnské tramvajové zastávce spatřil starší paní, jak se...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 734
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 413x
Jmenuji se Michael Rada a jsem otcem projektu Mezinárodního Obchodního Centra Udržitelného Rozvoje (IBCSD LAB s.r.o.), které jsem založil s cílem VYTVOŘENÍ SVĚTA BEZ ODPADŮ A PLÝTVÁNÍ ve všech jejich podobách.

Výstupy našich projektů můžete vidět například zde

Na cestě za dosažením výše uvedeného cíle je od 1.1.2015 i projekt E-MOTION, v němž se věnuji publicitě osobních elektrických transportérů například elektrických jednokolek s gyroskopem.

Tomuto cíli jsem obětoval nejen jistotu zaměstnání v seniorské pozici logistické divize druhé největší korporace Japonska, ale i pohodlí v podobě zaměstnaneckého poměru. Kromě své práce se věnuji své rodině, které se snažím poskytnout vše, včetně své lásky.

Za nejlepší knihy považuji "MALÍŘSKÉ ROZPRAVY MNICHA OKURKY" A "PROROK". Obě totiž nabízejí mezi řádky moudro, které z mnoha jiných titulů dávno vymizelo. Psaní je mou dlouholetou láskou a i když se k české gramatice nechovám vždy správně, věřím, že to čtenářům obsah mých příspěvků vynahradí.

Seznam rubrik